Curs de prim ajutor pentru copii și adolescenți

Curs de prim ajutor pentru copii și adolescenți

Învățarea câtorva principii simple de prim-ajutor are nu numai rolul de a pregăti copiii pentru a se descurca în situațiile de urgență, dar, de asemenea, îi ajută să dezvolte compasiune, stima de sine, responsabilitate, înțelegerea valorii unei vieți.

De la cea mai fragedă vârstă, copiii pot învăța să ceară ajutor și chiar să îl acorde la un nivel de bază. Mintea ascuțită a unui copil, genialitatea lui nu este limitată decât de puterea lui fizică și de starea emoțională. Sau de gândirea noastră limitativă că un copil nu trebuie să știe sau nu poate să facă așa ceva.

Vreau să te gândești ce ar însemna să reușești să înveți un copil să fie stabil emoțional într -o situație de urgență și să poată să își păstreze rațiunea astfel încât să ceară ajutor sau să ofere ajutor. Ar fi un câștig enorm pentru el și un dar minunat din partea ta pentru viată lui de mai târziu . Stabilitatea emoțională îl poate ajuta în toate aspectele importante dale vieții lui.

Lumea in care traim este ca o imensa sala de clasa pentru copiii nostri. Iar propria noastra atitudine fata de orice lucru din aceasta sala imensa de clasa, fata de orice ocazie de invatare, ei bine, aceasta ne modeleaza copilul mai mult decat orice teorie sau curs. Sa tratezi copilul cu calm si fara panica atunci cand cade si se loveste, sa il inveti tehnici de respiratie atunci cand simte ca spaima ii paralizeaza simturile, acestea sunt lectii de viata extrem de importante.

Exact cum reacționezi tu atunci când copilul este bolnav, sau se rănește accidental, exact așa va percepe și va reacționa și el mai târziu la astfel de evenimente.

Copiii învață cel mai bine când sunt relaxați și jucăuși . Evită să îi induci anxietate atunci când apare un astfel de eveniment în familie. Un copil poate exprima sau nu anxietatea. Dacă nu știe /nu poate să o exprime, să o „ dea afară „, ea se va cuibări adânc în suflețelul lui și va izbucni la suprafață sub diverse forme. Nu sădi semințele coșmarului , fricii și panicii în copilul tău prin reacții necontrolate la evenimente care cer mai degrabă păstrarea calmului și a rațiunii .

 • Cursul de prim-ajutor pentru copii și adolescenți este conceput astfel încât aceștia să-și însușească tehnici și informații, într-un cadru relaxat și calm.

 • Recuzita cursului conține manechin cu semnalizare luminoasă (copilul își poate ajusta tehnica în funcție de feedback-ul luminos), veste speciale pentru tehnica Heimlich, defibrilator pentru training.

 • Cursul se face si sub forma de jocuri de rol, cu expunerea diverselor situatii specifice:

  ❤ ce inseamna sa acorzi prim ajutor
  ❤ cum recunosti ca cineva are nevoie de ajutor
  ❤ cum te protejezi cand acorzi primul ajutor
  ❤ tehnici specifice de acordare a primului ajutor (tapotare, manevra Heimlich, masaj cardiac extern, respiratia gura la gura, pozitia laterala de siguranta)
  ❤ situatii specifice si cum actionam (inec, lesin, miros de gaz in casa, incendiu, atacuri de panica, agresiune pe strada, abuz fizic/sexual, sangerare nazale, oparire/arsura, electrocutare, interactiune persoane necunoscute etc)

 • Cursul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6-18 ani.

 • Cursul dureaza 4 ore (cu o mica pauza).

 • Costul cursului este de 300 lei. Inscrierile se fac pe mail la coachinglasuperlativ@gmail.com

 • Zilele in care se tine cursul (locatia va fi anuntata pe mail celor inscrisi)- Bucuresti (in curand si in Sibiu).

  29 ianuarie, orele 10.00-14.00
  30 ianuarie, orele 10.00-14.00

Înscrieri la coachinglasuperlativ@gmail.com unde vă rog să specificați în care din cele 2 zile îl înscrieți, vârsta și numele copilului.